2011. március 2.

TONHALKRÉM HIDEG TÉLUTÓRA, HAGYMASALÁTÁVAL

Hozzávalók:
  • Tonhalkonzerv 1-2 db
  • lila hagyma (vagy medvehagyma, vagy póré),
  • egy egész citrom,
  • pirítós szeletek,
  • margarin (vagy vaj)

Végy a család nagyságától függően 1-2 tonhalkonzervet (én a Tunát szeretem, de nagyon), törd össze villával, az olaj is mehet bele, főleg, ha nem darabos a tonhal, hanem massza, alig olajjal. Ízesítésül belekevernék egy fej, vagy egy fél fej előkészített lila hagymát.

Előkészítés, vágd apró kockára, nyomj rá egy teljes citrom levet, és áztasd fél órát, elveszti vad izét, és könnyebben emészthető, nem beszélve a C vitaminbombáról.
 Majd az olajos, hagymás, citromos masszát kend fel finom házikenyérből készült pirítós kenyérre, melyet előtte elláttál az ízlésednek, és pénztárcádnak megfelelő vaj, vagy margarinkészítménnyel. Medvehagymaszezonban vagy csak hozzáadnám a la nature, jó sok szál medvehagymát. Nyami-nyami...... Vagy aprítva a lila hagyma helyet tenném bele, de akkor a citromot mellé adnám cikkezve, hogy utólag nyomják rá a kenyér tetejére. Hozzá a legfinomabb a haragos zöld, és erősen paprikaízű paprika, ami lehet erős is, aprónépnek meg irdja (a paprika ere, vagy ereje) nélkül, vagy kápiapaprikával, és koktélparadicsommal..... mhmmmmmmm......
A hagymáról már sikerült képet feltennem, ilyen szép rózsaszínűre szívja a citrom, s a leve is megszíneződik ekkor már ehető, még másnap is jó. Persze itt korántsem a tonhalhoz kevert állapotában van, akkor apró kockára kell vágni, ilyeténformában mint a képen látható rögtön ehető az állapota.

Ez meg itt alább a másnapi eredmény, a gyors reggeli, színes, tehát vitamindús, leellenőriztem, finom is, és elég gyors, és hagymaszagúnak meg hagymaszagú, de ezt vasárnap reggel megengedem magamnak!Puszi!
És jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: