2011. március 1.

BULOCSKI

A recept, ami nem biztos, hogy gyors:
6 zsemle,
25 dkg tehéntúró,
2 tojás
2 evőkanál gríz (vagy kevesebb),
egy citrom reszelt héja,
egy csomag vanillincukor,
2 evőkanál cukor,
aszalt gyümölcs ízlés szerint, javaslom a vörös-áfonyát, vagy az aranymazsolát


Elkészítés:
A zsemléket félbevágni és kivájni, majd megtölteni a kész masszával, amihez a hozzávalókat jól kikeverjük, természetesen a tojásfehérjét külön a sárgájától jól felvert habként beleforgatva, majd a gríz miatt állni hagyni (lehet előző este bekavarni), ha túl megszívta magát egy kis tejföllel hígítani. Fél zsemlékbe tölteni, és megsütni, a teteje legyen szép piros és terjengjen a citromos vaníliaillat a lakásban.
A vörös-áfonya miatt jó sok C vitamint jelent. Puszi! Jövök még egy sóssal is alább.

HIDEG TEJBEGRIZ

Hozzávalók:
1 bögre gríz
6 bögre tej
egy csipet só
1 cs. vaniliáspuding
2-3 ek. cukor
idénygyümölcs
szórásra cukrozott kakaó, fahéj


Elkészítés:
A grízt hatszoros mennyiségű tejjel megfőzöm. Egy bögre grízzel, a csipet sóval,  és két bögre hideg tejjel indítok. Folyamatos kevergetés mellett kell főzni, minden egyes felrotyogás után beleönteni a további bögre tejeket, s az utolsó bögre tejet egy egész vaniliáspudinggal, és 2-3 evőkanál cukorral kikeverve öntöm bele. Miután végig kavartam, lapos végű falapáttal, nem csomósodott, és nem lett se sűrű, se híg. (De lehet, hogy 6-szoros helyett 7-szeres tejmennyiséget is felvesz). Elkészítése nagyon gyors a gríz hamar felszívja a folyadékot.
Majd kis tálkákba sorjázom déli gyümölcskarikákkal. Egy sor vaníliás gríz, egy sor banán, egy sor vaníliás gríz, egy sor narancs, de mehet bele aszalt áfonya, aranymazsola, még ami jó található a kamrában, akár dió, mogyoró, megtörve, vagy ledarálva. Vagy piros gyümölcs idején málna, s eper, stb. A tetejére mindig gríz kerül. A kész grízt a gyümölcsökkel vagy elosztom annyi műanyag tányérba ahány jelentkezőt várok rá, vagy az egészet egy formaedényben készítem el. Mindenesetre mehet rá a cukros kakaó és a fahéj, majd vagy melegen, vagy langyosan, vagy uzsonnára elfogyasztja a jónép. A legjobb mikor másnapra elkészíted behűtöd, és egy jó kis kiránduláson csillogó napsütésben, ami már igazán ránk fér valahol a hegyekben elfogyasztod........


Itt a gyorsaság annyi, hogy akár előtte este is elkészítheted, és másnap otthon megspékelheted még tejszínhabbal is.
Whaoooo..... meg nyami-nyami.....

Bejelentkezem: itt vagyok

Ez egy saját blog!
Én örülök neki, mindig is szerettem volna egy olyan csapathoz tartozni, ahol jól érzem magam, csak győzzem pennával......
Önös érdekből nyitottam, hogy Móninál ( praktikaksokgyerekhez.blogspot.com ) nyerhessek....
Persze itt néminemű grafomán hajlamaimat is kiélhetem.
Gondolom mindenkinek megvan a saját önös érdeke.
Remélem túlélem. Mármint a blogolást, már csak annyira fohászkodom , hogy ne kövessek el semmilyen fenyítésre méltó cselekményt, olyat, amiket a blog elkészítése során elolvashattam.
Most azt hiszem elleszek egy kis ideig, amig ismerkedem a profilszerkesztéssel.Úgy vagyok vele, mint jégen a róka, egyet lépek előre, kettőt csúszok hátra. Kérlek benneteket szurkoljatok.
Én is szurkolok nektek!
Azt hiszem ennyi elég bevezetésül, eltűnök az éjszakában hátha megtalálom a módját a háttérszerkesztésnek.
S főleg annak fogok örülni, ha ezt a kis szösszenetet sikerül felmentenem a .....SAJÁT BLOGOMRA.....


Megpróbálkozom you toobe beillesztéssel, remélem az nem tilos. Ha meg igen, úgyis leszedik.
Szóval ez a kedvenc vágyam egyszer biztos elérem, mármint hogy lássam, ha nem is eredetiben:
http://www.youtube.com/watch?v=NMx8QFQtcOA,
Gabóca hívta fel rá a figyelmemet, azóta is nézegetem a youtube-on, a Mozartot játszó olasz srácot Micele Lacontenak hívják (hosszabban Michelangelo Laconte) szerintem szenzációs, pedig már játsszák egy ideje.


Azóta sajnos levették a színlapról, ideteszek még egy két linket mementóul, igazán kár, majd vadászok a családomra amíg le nem töltik valahonnét a dvd verzióját. (blogger javítása 2011. 06. 29-én)

Mozart Opera Rock - L'Assasymphonie --> http://youtu.be/tP6tQ7OEFlY

Mozart Opera Rock - Vivre a en crever --> http://youtu.be/1yNEohtQSW8

Ezt nagyon szeretem, kicsit teátrális színpadi halál:

Mozart l'Opéra Rock Live - Je dors sur des roses --> http://youtu.be/ezBaXuX17UI