2011. március 2.

NEM TUDTAM ELALUDNI

Remélem meg fogom tanulni, hogyan is lépjek be a saját blogomba, nem hittem volna, hogy az ember saját önnön maga korlátja tud lenni.
Most ismerkedem a szerkesztéssel, annyi sok fület próbáltam ki eddig, nem is emlékszem melyik mit jelent.

Ez a bejegyzés szerkesztő oldal is elég érdekes, nekem egy kissé kopasznak tűnik, s a "Link:" mellé is gondolom mit lehetne biggyeszteni, bár akkor nem értem a fejlécen lévő másik "Link" jelet. Na mindegy, a mai este még elgondolkodom rajta, mert már túl vagyok az éjféli kongatáson, s lám ez is lehet egy függőség. Valamely barátibb hátteret is találni szeretnék, annak viszont nagyon örülök, hogy az ELTE Természettudományi Karának kertjében készült (nagyobbik gyermek általi) tavalyi cseresznyevirágzás fotót sikerült beszerkesztenem kicsinyítéssel, kivágással, aláírással. (Na ilyet sem írok többet, mert minden hónapban módosítottam a hátteremet, -utólagos bejegyzés 2012. március 19-én,-)

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, mennyire érzitek egyedül magatok a bejegyzések szerkesztése közben.

Egyelőre én úgy érzem levelezni fogok magammal, remélhetőleg ez a Titkos napló, ami a szó legszorosabb értelmében titkos azért tud örömet szerezni, ha másnak nem akkor nekem, saját magamnak, hogy önző énem is megmutassam.
Mindig úgy éreztem, túl sokat nem árulhatunk el magunkról, az egyfajta kivetkőzés, magamutogatás, önmagunk kifordítása, ami kikezdési felület, lehetőség másoknak.

Egy fajta odatartom az arcomat, üss meg feling, mely lehet jó és rossz értelmű is. Remélem bírni fogom a kritikákat is, s nem leszek túl szentimentális, vagy túl erősen szókimondó.
De a sok-sok fogalmazás, és írás amit eddig másoknál olvastam jelent annyit, hogy megismerhetővé válik az EMBER, aki gyengeségében is a legerősebb, s ezt értsétek szó szerint.
Szép álmokat mindenkinek!
Mariann voltam!

TONHALKRÉM HIDEG TÉLUTÓRA, HAGYMASALÁTÁVAL

Hozzávalók:
  • Tonhalkonzerv 1-2 db
  • lila hagyma (vagy medvehagyma, vagy póré),
  • egy egész citrom,
  • pirítós szeletek,
  • margarin (vagy vaj)

Végy a család nagyságától függően 1-2 tonhalkonzervet (én a Tunát szeretem, de nagyon), törd össze villával, az olaj is mehet bele, főleg, ha nem darabos a tonhal, hanem massza, alig olajjal. Ízesítésül belekevernék egy fej, vagy egy fél fej előkészített lila hagymát.

Előkészítés, vágd apró kockára, nyomj rá egy teljes citrom levet, és áztasd fél órát, elveszti vad izét, és könnyebben emészthető, nem beszélve a C vitaminbombáról.
 Majd az olajos, hagymás, citromos masszát kend fel finom házikenyérből készült pirítós kenyérre, melyet előtte elláttál az ízlésednek, és pénztárcádnak megfelelő vaj, vagy margarinkészítménnyel. Medvehagymaszezonban vagy csak hozzáadnám a la nature, jó sok szál medvehagymát. Nyami-nyami...... Vagy aprítva a lila hagyma helyet tenném bele, de akkor a citromot mellé adnám cikkezve, hogy utólag nyomják rá a kenyér tetejére. Hozzá a legfinomabb a haragos zöld, és erősen paprikaízű paprika, ami lehet erős is, aprónépnek meg irdja (a paprika ere, vagy ereje) nélkül, vagy kápiapaprikával, és koktélparadicsommal..... mhmmmmmmm......
A hagymáról már sikerült képet feltennem, ilyen szép rózsaszínűre szívja a citrom, s a leve is megszíneződik ekkor már ehető, még másnap is jó. Persze itt korántsem a tonhalhoz kevert állapotában van, akkor apró kockára kell vágni, ilyeténformában mint a képen látható rögtön ehető az állapota.

Ez meg itt alább a másnapi eredmény, a gyors reggeli, színes, tehát vitamindús, leellenőriztem, finom is, és elég gyors, és hagymaszagúnak meg hagymaszagú, de ezt vasárnap reggel megengedem magamnak!Puszi!
És jó étvágyat!