2011. december 28.

Lazac krémsajtos bundában, kruplipürével, sült üvegtésztával

Nagyon köszönöm a sok jó karácsonyi kívánságot, remélem mindenkinek szeretetteljesen, és nyugodtan telik ez a békés ünnep.
Egy kicsit pihentettem a blogot, had játszanak a gépen akik év közben nem férnek oda.
Évek óta halat készítünk karácsonyra, trenírozzuk a gyomrunkat a szilveszteri nehéz étkek előtt, egy kis könnyített vacsorával, hát most duplán hal volt, halászlé mellé lazac másodiknak, nem gondolkodtam rajta illik, nem illik, finom volt és kész.
A forrás a  "Vidék íze" c. újság volt, ami nagyon jól megmosolyogtatott, mert panírozott májas hurkáról még nem hallottam, viszont nagyon sok, és jó halrecept volt benne, és persze süti dögivel, amit remélem nemcsak olvasni, de kipróbálni is lesz időm.

HalászléSok bejegyzést olvastam a halászléről: hosszú lére eresztett halpaprikás, mondja a néphagyomány, Szegeden passzírozva, Baján gyufatésztával készül.
Karácsonykor kipróbáltam, miután még a metróújságból is a halászlé kacsintgatott rám a reggeli fényben, és annak ellenére, hogy második fogásnak mindig valami halféleséget készítek nekikezdtem.
Vettem a Nagycsarnokban 6 jó nagy szelet pontyot, gondoltam nem lehet az rossz. Nekikezdtem receptet keresni, amelyek általában a sok pirospaprikát és a jó sok hagymát emlegetik, no és azt javasolják, hogy többféle legyen a hal. A többféleséget mellőztem, de azért találtam hekket még a fagyasztóba, ezért nem lett autentikus, viszont finomnak finom az biztos.