2012. március 1.

EGY ÉVES LETT A KISDEDEM

Na ez nem az én tortám, a férjem Drága Anyukája volt a napokban 80 éves, minden tiszteletem az övé, s a képen egy jól sikerült, de cukrászdai Sacher torta szerepel.
Ma van a blogom szülinapja, 1 éves lett, kilépett a csecsemőkorból, elkezdett totyogni, és néha már egy pár szót is megértenek belőlem mások.
 Szerintem nem kell már pelenkázni, viszont még mindig fogni kell a kezét.
Nem emlékszem mit vártam tőle amikor elindítottam, talán egy hosszú elválást az öt éven tartó nonstop jegyzetírástól, vagy egy jól knappoló és frappáns tanácsadás sorozatot a gyermekeimnek, főzésről, életvezetésről, vagy csak annyit olvastam és kommenteltem más blogját, hogy az már egy saját kinyilatkoztatási formát igényel. Nem tudom, soha nem fogok rájönni.
Tulajdonképpen így visszaolvasva, nem csak a főzésről szól, s elég sokan kíváncsiak rá. 60 bejegyzéssel a hátam mögött meg is lehetek elégedve azzal a 4411 oldalmegjelenítéssel, meg az egy-egy posztnál szereplő 1-2, helyenként 3-4 hozzászólással. Ahol több van ott én voltam a szószátyár... :)
Ennyi telik tőlem így munka mellett. Néha le lettem tiltva, hiszen az éjszakai bagoly életmód nem nekem való már. Nagyon kíváncsi voltam hova tudok eljutni egy ilyen fogalmazványhalmazzal amit eddig kreálok.
Tulajdonképpen nem keseredtem bele, és nem is akarom abbahagyni, azon még gondolkodom, hogy valamely irányba eltolódjék-e a bejegyzéseim tartalma. Mondjuk legyek-é oltáriul, de nagyon vicces, vagy idegesítően tudálékos, vagy adjak-e többet magamból, esetleg kevesebbet. Nem tudom, majd még eldöntöm. Annyi azonban kiderült számomra, hogy nem tudom olyan intenzitással gyártani a bejegyzéseket, mint az igazi nagy bloggerek, nem érek rá ugyanis. És itt most károgok egyet, kár....
Nagyon sokat tanultam bloggertársaimtól, külön megemlíteném makacska blogját, akitől jó tanácsokat kaptam a főzéshez, mindig kedves kommenteket hagy nálam, és mindig válaszol, I like konyha blogját, aki keveset blogol, de akkor tartalmas és érdekes (tőle tudom a statisztikanézegetés = kábítószer), és voltak akik komolyan segítettek az elején, mint például Gesztenye, vagy Móni (Maimoni), vagy Aranyalma (aki azóta egy kicsit eltűnt), sokat gyártottam le Limara és Illéskrisz kreálmányaiból (ebből látszik, hogy tésztás vagyok), de aztán rá kellett jönnöm, hogy ez egy magányos műfaj, mert vagyok én, a számítógép és a nagy nagy kibertér (wikipédia szerint: nem más mint a hálózatba kötött számítógépek által létrehozott virtuális valóság ... ) nem mintha nem tudnátok...
Ami elvonatkoztat egy kicsit a valóságtól, kiugrást jelent a hétköznapokból.
Volt akit végigolvastam, és sajnálom, hogy most alig blogol, például: a Naomihengerként aposztrofált Gabóca Zseer.freeblogját,  most nagyon szeretem olvasni, mert mindig felvidít Lustanyu-t, aki miatt esz néha a sárga irigység, mert mindig beletenyerel valami olyan témába amihez uccuneki rögtön vagy 150-en szólnak hozzá, de beastie-bistro blogját is szeretem, egy férfi akitől a nők is tanulhatnak valamit...
Azt hiszem többet már nem sorolok, mindenkit tudok ajánlani, aki az általam oldalsávba tett blogok között szerepel.
Meg is veregethetem a hátamat, ha odaérek, mert ma láttam, hogy benézett hozzám  Limara is, nagyon kíváncsi vagyok honnét jutott hozzám, és mit nézett, talán odáig is eljutok majd, hogy írnak hozzám kommenteket.
Nagyon igyekeztem, hogy ne lépjek bele mások lelki világába, -eddig még senki nem szólt, hogy megtörtént volna, - ezért ha valakitől főztem és feltettem mindig belinkeltem a forrást (remélem legalábbis).

A legnagyobb blogos dolog ami történt, szerintem az, hogy elpöttyintettem valakinél aki blogot akart zárni, hogy ne tegye, mert volt egyszer egy Márta néni aki nagyon kreatív, és gyönyörű műalkotásokat gyárt a textilek terén, és nemkevésbé tehetségesen fotóz, aztán egyik pillanatról a másikra úgy eltűnt a blogja, füstje sem maradt. Valami rosszra gondoltam, de aztán más topikokon, mert azért kerestem láttam Márta  néni hozzászólásait, amiből kiderült, rossz helyre kattintott és kitörölte saját maga. Erre a bejegyzésemre valaki válaszolt, sőt nem is egy valaki, és közölte, hogy Márta néni 2012. januártól új blogot nyitott Martaneniazeris cimmel....


A legutolsó időben pedig sötömi ügyből ki, vagy befolyólag megismerkedtem Emesével, aki blogot nyitott, majd csukott, majd újat nyitott, majd megint egy újabbat az én hatásomra állítólag, de szerintem csak annyit rágtam a fülét, kíváncsi is vagyok mi lesz belőle, ez lesz a kikapcsolódós blog, ami lehet, hogy azért lesz jó (vagy rossz), mert nagy marhaság (vagy marhaszág...) mindenesetre egy jó játék a szavakkal.

De maradjuk a szülinapnál, az eddigiekről leltár:
A blogírás kezdete 2011. március 1.
Statisztika szerint:
Közzétett megjegyzések110 »
Oldalmegjelenítések száma ma12 »
bejegyzés60 »
Rendszeres olvasók25


Összes oldalmegjelenítés

Sparkline 4411 --> március 1-ig !!!!!

Legtöbb oldalmegjelenítés 2012. januárban 903


Legnépszerűbb oldalmegjelenítések eddig minden időben:
2011.05.15., 2 megjegyzés
243 Oldalmegjelenítés
2011.04.25.
118 Oldalmegjelenítés
2011.07.04.
114 Oldalmegjelenítés
2011.11.10., 4 megjegyzés
105 Oldalmegjelenítés
2012.01.04.
102 Oldalmegjelenítés


Kedves olvasó, és kibertesó, ha eddig eljutottál akkor megérdemled a kitüntető címet, és megkérlek rá LÉGY SZÍVES VEGYÉL RÉSZT A JÁTÉKOMBAN.
A meglepetést majd a hétvégén közzéteszem.

Akkor  talán hirdetnék egy JÁTÉKOT.   Valamikor a hetvenes évek végén, és a nyolcvanas évek elején volt egy pár nagyon jó televíziós kvízműsor amit talán Egri János vezetett, talán más. Volt egy olyan ahol fotókat mutattak és ki kellett találni, hogy mi látható a képen, persze ott adtak hozzá három variációt, én ennél szőrös szívűbb leszek, nem árulom el előre a tutit.Először is itt van két fotó az egyik egy gyógyleves, a másik egy süti.
Tippeljetek, milyen leves és milyen süti, aki receptet ír az már túl is teljesített. Ha lejár az idő (játékidő) én magam is közzéteszem Édesanyám receptjeit.És itt alul pedig szerepeltetek négy darab  mondhatni egy kicsit talán jól sikerült nagyításból történt fotókivágást, mert egyik nagyon szépen látszik, másik elég jól fénylik, a harmadik kifehéredett, a negyedik meg csak úgy magától szép. :) :) :) Majd egyszer lesz talán egy szupi fotómasinám is hozzá, addig kölcsönkenyéren élek... De kívánni lehet nem? Az álmok úgyis beteljesülnek és a vonzás törvényét meg nagyon nagyon gyakorolom hozzá....
Csak annyit tippeljetek, hogy mit láttok, mik vannak a fotókon?

Nem pacateszt, ne ijedjetek meg azt a pszichopata pszichológusok szokták csináltatni. Annyit elárulok, hogy egy virág, két zöldség és egy természeti jelenség van a fotókon.

Ha részt szeretnétek venni, akkor akinek blogja van az tegye ki a blogjára a játék hirdetését, és tegyen nekem ide egy kommentet.
 (Na tessék aláhúzza a helyesírásjavító a "blogjára" ragozott formát és mit gondoltok mely szavakat ajánlja helyette? Hát ezeket la: blogára, blogújára, balogjára, blogijára, és a legszebb a blográja, szerintetek ki volt az a pihent agyú, aki a variációkat feltöltötte, mert ezek közül az én mezei paraszt agyamnak egy sem értelmes. Na mindegy megint morogtam...)

Nem vagyok szőrösszívű, aki nem találja el az is bekerül a kalapba, csak a kommentelés és a játékfelhívás linkjének bemásolása a feltétel.

 A játékot a mai napon meghirdetem és a nagy március 15-i hétvégén vagyis március 18-án vasárnap éjfélig küldhetitek a kommentet, és belinkelitek, hogy melyik oldalsávba hirdettétek meg a játékot, másnap kihirdetem a felajánlott nyereményt pedig most vasárnap (március 4-én) felteszem ide:

nyeremény helye
Ezt lőttem valakinek, remélem még kommenteltek, és néhány oldalsávban is megjelenek!
Kép kihelyezés ideje: 2012. 03.04. éjfél előttXi mindenkinek jó kommentelést!
30 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sió:-) ingyom édesz, gratulálni az évfordulósz bébihez! serintem az eddigi dizájn ezután isz jó less, szpontán gurul belőled a só!
minden mászhoz isz gratulálok.
Ami a verszenyedet illeti: a kommentelész helyén már nem látni a fotókat, de emlékezetből:
az elsző a sinéből itélve paradicomlevesz két hagymával a tetején, vagy szárgarépa, vagy szütőtök, de nem hagymával, hanem édeszköménnyel vagy kagylóval.
A mászodik fotón a fehér pusedli valami szütemény lehet. Moszt elvestettem a fonalat, megnézem a többi képet, jövök.

Névtelen írta...

jön asztán a harmadik, amin én madártejet látok, pontoszabban azt nem, cak a habcókokat rajta.
utána egy cókos ajak össezárva, vagy két tenyérerőszitő gumi egymászon (ebeknél isz láttam ilyet).
a zöldeszbe hajló hullámosz kiflik játékformát juttatnak esembe, ész moszt jött el az idő fonalam újbóli elvestészére (ti. innen nem látni a képeket).
küldöm a barátnőket, nem sabad kihagyni őket, Suliko is nagyon seret jáccani.

Izlandilinda írta...

halihulahopp:-) egyenesszen emeszétől tudom, hogy itt isz lehet jáccani.
az első képen paradicsomlevest látunk két fura alakú grízgombóccal, következik a második fogás, fehér cukormázas mézes korongokra emlékszem, a tetejükön konyakosmeggyel. Aztán némi lilás árnyalatú tojáshab-költemény jön, utána a zöldes tarajosak töltött tészták lehetnek olasz mesterek nyomán. A vége felé még volt valami tájkép csata előtt, vagyis a közeli erdő zúzmarás kerítés fölött fotózva. Rémlik, hogy volt még két egymásra tett vastag korong, az vagy valami sütemény szintén, vagy korongok, de szivacsból.
És gratulálok a bloghoz, a szülinapjához, a blogíró rendkívül gazdag szókincséhez, keresetlen, mert őszinte megnyilvánulásához!

Kati írta...

Drága Mariann, kívánok nagyon - nagyon boldog blogszülinapot, és köszönöm szépen a szép szavaidat, nagyon meghatódtam, hogy engem is megemlítettél:)
Kívánok még sok érdekes blogbejegyzést neked:)
Játszani is jövök, megpróbálom kitalálni a megfejtést is:)

ingyom bingyom írta...

De Jó!
Az egész SÖTÖMI sereg idejött nekem kommentelni! XI! És naon aranoszak vagytok!

Csak annyit mondhatok langyos...

De hát nem a helyes válaszadás volt a cél, hanem a komment hagyása!

Azért rendes beszédet is várok ám!

ingyom bingyom írta...

Szia Kati! Puszillak!
Sajnos annyi blogot nézek, hogy mindenkit megemlíteni nem tudok.

Köszi a hozzászólást, és ne vezessen félre az előzőleg szólt SÖTÖMI-s seregem paradicsomlevesnek, és kagylónak titulált szövege, SÖTÖMIÜL direktbe nyomni kell a hülyeséget (az ugye SÖTÖMIÜL hülyeszeg :):)!

Ha kiteszel nálad, azt megköszönöm, mert akkor többen is benéznek hozzám!

Kati írta...

Na és akkor jöjjön a megfejtés:
1. Köménymagos leves buggyantott tojással
2. Valamilyen linzer süti tojáshabbal, mazsolával/szárított meggyel.
3.Orchidea szírmok
4.Sütőtök, esetleg cékla?:)
5.Uborka, cukkini, de ebben abszolut nem vagyok biztos:)
6.Hó a kerítésen.
Nagyon komolyan vettem a játékot:)))

trollanyu írta...

Boldog Blogszülinapot kívánok:) Hú, egy kicsit elvesztettem a fonalat, mire ideértem, már nem emlékszem a képekre,1. köménymagos leves, vagy rántott leves, nem tudom ti hogy nevezitek, 2. habcsókos linzer?
Na majd jövök vissza.

trollanyu írta...

3. orchidea
4. uborka
6. padlizsán
Kváncsi vagyok a megfejtésre:)

ingyom bingyom írta...

Hú! Köszönöm Trollanyu!
A levesben nem nyúltatok mellé, igazából Kati találta el köménymagos rántott leves ültetett tojással, majd a végén leírom, hogy főzi az Anyukám, igazi gyomormelengető gyógyító leves.
A zöldségeknél meg a virágnál még egy kicsit pedálozni kell, mert még mindig csak langyos, a süti meg, jaj majdnem kimondtam, nem fogom kibírni a végéig, de megpróbálok igyekezni, olyan jó olvasni miket írtok megfejtésnek!

ingyom bingyom írta...

Trollanyu a levest Te is kitaláltad!
Puszi!

ingyom bingyom írta...

Ja és a hó a kerítésen is megfelel a valóságnak, igaz, hogy csak a terasz korlátja és a negyedik emeletről de hó a korláton az már OK-s.
Pussz!

Andicsek írta...

Ahogy átom mi egy napon szültünk! Bocsánat a morbid gondolatért, de virtuálisan igaz! ritka véletlen, hogy egyezik a dátum. elnézést, hogy koppintottam a statisztika beszúrást, de jó ötlet volt. Gratulálok, jól fejlett, korához képest értelmes kedves deded van!! Nekem nem megy ez a sötömizényelv!:)

Andicsek írta...

nem nem tévedés. az első bejegyzésem 2.a de a létrehozás dátuma elseje:)

ingyom bingyom írta...

Xi Andicsek!
Dehogynem, csak sejpegni kell!
Puszi!

Angi Angéla írta...

Boldog blodszülinapot! Most találtam rá a blogodra, sok sikert és kitatrtást kívánok hozzá továbbra is!
A megfejtésekről csak annyit, hogy én is köménymaglevesre tippelnék, a süti valami linzer vagy pogácsaféle.
A többi képen pedig valami virág( orhidea), a másodikon kivi vagy uburkaféle, a harmadikon nem nagyon tudom mi lehet, a negyedik pedig mint már olvastam hó!

ingyom bingyom írta...

Köszönöm szépen Angi!

Kati írta...

Szia, tetszik a nyeremény, amúgy is most szakácskönyv gyűjtési mániában szenvedek:)
Hátha mellém áll a szerencse:)
Az oldalsávba kitettem a játékot:)

Lencsilány írta...

Boldogságost! Jövök én is, naná, hogy jövök, bár megfejtésekben nem vagyok biztos. A tippjeim:
köménymag leves tojással, mandulás habcsók mazsolával, orchidea (igazából csak ezt, vagy a jácintot ismerem, és tuti nem jácint:)), Ez valami ilyen szára a zöldségnek, csak nem tudom, minek, szóval mondjuk édeskömény? vagy nem tudom, aztán lilahagyma, és végül hópelyhek a párkányon. A blogomon hirdetlek a mivanlina.blogspot.comon:)

Mézeskalács írta...

Jöttem játszani, bár közel sem vagyok biztos némely megfejtésem helyességében:)
rántott leves tojással
a másodiknál már el is bizonytalanodtam:):
habcsók vagy keksz tojáshabsapkával
a harmadik:
lilakáposzta vagy orchidea
a negyedik:
szárzeller
az ötödik:
grapefruit???
a hatodik:
hópelyhek:))))) imádom őket:)

Hát nagyon kíváncsi vagyok mit sikerült eltalálnom. Leginkább az a rózsaszín valami érdekel:)

Fernel írta...

Szia, játék,az jóóó!
Rántott leves, buggyantott tojással,
Süti- passz,
Zellerszár,
Lilahagyma karika,
Hópehely

Linkelem a játékod :D

Fernel írta...

Szia, játék,az jóóó!
Rántott leves, buggyantott tojással,
Süti- passz,
Orchidea
Zellerszár,
Lilahagyma karika,
Hópehely

Linkelem a játékod :D

ingyom bingyom írta...

Sziasztok!
Örültem, és hát, meg ha volt egy pár, szóval Lencsilány kitaláltad a Köménymaglevest, a valamilyen szára a zöldségnek langyos, a lilahagyma és a hópehely jó, a sütit még mindig nem tudjátok.

Mézeskalács beletrafált a valamilyen zöldségbe is az bizony a szárzeller kinagyítva, és Te is eltaláltad a lilahagymát meg a köménymagos levest.

Jelentem a rózsaszínű képződmény még mindig nincs meg, pedig egyszerű kinagyított kép az is.

Szóval megvan a leves:
egyszerű köménymagos rántott leves ültetett tojással,
nincs meg még a süti, abban szőrösszívű leszek, igazából ki van nagyítva, és hasonlít elkészítésben a macaronra, de mégsem az, nincs benne mandula csak liszt, van ám böcsületes neve, de istibizti még kibírom egy darabig, hogy eláruljam.
A zöld színű a szárzeller felaprított szára nagyítva valóban, a fehéres lila valóban felszeletelt lilahagyma kinagyítva (legjobban Emese megoldásai tetszettek, mert annyira elrugaszkodtak a valóságtól, sajnálom, hogy blogot zárt),
és a végén igen hópelyhek az erkélykorláton.

Remélem még lesz látogató a rózsaszínű nagyítás és a süti még kitalálása még várat magára.

Halihó mindenkinek, remélem több hó nem esik idén...

tideke írta...

Előszőr is boldog blogszülinapot!

Remek játékot találtál ki, bár kissé nehéz a képak alapján kitalálni, főleg a sütit.

Bár már majdnem teljesen megfejtették az előttem lévők, azért én is leírom a tipjeimet.

tehát:

a leves: köménymagleves buggyantott tojással
a süti: mazsolás habcsók
a lilás: lilahagymás, ecetes kruplisaláta
a zöld színű: szálzeller felszeletelt szára
a következő: lilahagyma felszeletelve
és az utolsó:hópelyhek az erkélykorláton

További sok sikert!

Andicsek írta...

hová lett démon hill??? akaromondani sötömi??? brühühü

ingyom bingyom írta...

Andicsek!
Törölte magát!
Pedig olyan jót sötömiztünk...
Igazad van brühaha.

Tideke ! Üdvözöllek a blogomon!,
Köszönöm a megfejtéseket a süti meg a virág még mindig nincs meg.

hajrá mindenkinek!

tideke írta...

Szió!

A virágot én teljesen elnéztem, de most már tudom, hogy fokföldi ibolya virága,
a süteményt még mindig csak találgatom: mazsolás linzer lehet talán, de akkor is inkább macaronra hasonlit, csak nem tudom mi lehet ennek a magyar megfelelője.

Üdv.

Edit

ingyom bingyom írta...

Bingo!
Tideke kitaláltad, afrikai ibolya, vagy fokföldi ibolya, méghozzá rózsaszínbe hajló fehér.

A süti még mindig várat magára, de sebaj megjön az is nemsokára!

Fernel írta...

Sütire van egy tippem:
Non plus ultra :D

inga írta...

Boldog blogszülit!
piripócsi aszalt paradicsomleves manírozott veknivel
hófedeles kreálmány vaníliabeütéssel, és bebarnított szőlővel

pácolt hó,
klopfolt moszat,
száj,
a háttérben egy rozsdás bökő :)