2012. június 28.

Kedvenc írónőm

Agatha Christie "Életem" mindennapjaim olvasmánya mostanság. Fáradt vagyok, s nem haladok vele, pedig nagyon olvasmányos. Hogy voltam képes gyerekkoromban két nap alatt kiolvasni egy-egy könyvet?
A mai napi kedvenc idézetem, Archie Christie főnökéről írta ezt a frappáns hasonlatot:
"Úgy működött, ahogy a politikusok nagy része is tevékenykedik: először fenekestül felforgat mindent, előidézi a teljes káoszt, hogy aztán legyen mit újraszervezni a szívünknek kedvesebb módon."
És milyen igaza van.
Imádom a humorát, és nagyon kedvelem rejtvényes történeteit, mindig is lebilincselt, akár olvasmányos, akár színházi mű, akár film formájában.

5 megjegyzés:

Kati írta...

De rég láttalak? Jól vagy? Nekem is egyik kedvencem volt gyerekkoromban az irónő, mostanában nem olvastam tőle, de kedvet adtál hozzá.
Tegnapelőtt sütöttem a tőled nyert aprósüteményes könyvből, azt a fehér - fekete csigavonalas kekszet:)

trollanyu írta...

Nagyon szeretem én is, rengeteg könyvét olvastam el. Gyerekkoromban én is képes voltam 1-2 nap alatt kiolvasni egy könyvet, hát igen, akkor nem volt munka, gyerekek, háztartás. Mire kézbe veszem a könyvet, már félig alszom:)

ingyom bingyom írta...

Köszönöm Kati elég jól vagyok, bár ma amikor megkérdezte a férjem a munkából hazainduláskor, hogy mi a tervem ma estére azt válaszoltam, hogy egy idegösszeomlás, de még nincs sírógörcsöm, masszív anyagból gyúrtak...
Csak annyi, majdcsak lesz ráérő időm, hogy posztolgassak ebben bízom, csak laptop kölcsönvevések, szét és összerakások, no meg munkahelyi fáradság miatt nem nagyon érek rá. Pedig nekem is van ám a teraszon sok növényem, igaz fűszerből csak a citromfű sikeredett, de egész dzsumbulynak kinéző kertre nézek.

Kedves Trollanyu!
Annyit tudok mondani "dettó", csak én már a metrón is el tudok aludni a könyvön, pedig csak!!! 5 megállót utazom.
Puszi!

Titi írta...

Szerbusz! :)
Olyan régóta igyekszem kivenni a könyvtárból az önéletrajzát, most sikerült angolul megszerezni. Hát elég lassan haladok vele, de tetszik :) És a Tíz kicsi néger... Kedvenc!
Mostanában győztem le internetnihilizmusom és tértem haza. Remélem jól vagytok és tudsz pihenni is a nyáron!

ingyom bingyom írta...

Juhhé!
Szia Titi!
Én is lassan haladtam vele, de aztán begyorsult és nagyon sok mindent megértettem belőle, most olvastam az öt kismalacot és nagyon jót röhögtem rajta, mert a meggyilkolt szereplő nevének kezdőbetűi passzolnak az őt megcsaló volt férje kezdőbetűivel.
"A.C."
De lehet, hogy erre már más is rájött.
Ja! És nagyon irigylem azért ahogy felnevelődött!
Igen pihentem a nyáron, de nálunk az mindig kirándulással jár, most már szeretném magam szétaludni is egy kicsit, de sajnos elkezdődtek újból a munkás hétköznapok.
Örültem, hogy benéztél!