2012. október 3.

AFTER EIGHT és Ajándék Illéskrisznek

 After eight az új terítőn tálalva 

AFTER EIGHT

Tudtok tejberizst főzni? Igen?
No akkor ti is képesek vagyok rá!
A csavar a dologban az, hogy a tejberizshez kell adni legalább 4 karika citromot, majd ha kész egyszerűen egy kis nesquick kakaóporral, és zöld mentasziruppal kell tálalni.
 I S T E N I !
 /A mentaszirupot elárulom a LIDL-ben vettem, és nagyon jó vétel volt/

szeptember 30-i termés, itthon hagytak egyedül, hát alkottam...
 AJÁNDÉKLÁNC

A hétvégén nekiláttam, mint ahogy a kiírás mondta szeptember 30-ig kell ajándékozni. Hát én jó elhúztam, mert addig gondolkodtam, míg kitaláltam mi is lenne a legfrappánsabb, aminek örül is az évek óta blogot vezető,  maga is nagyon kreatív, és nem utolsósorban kedves Kriszti. Mindenképpen valamit sajátkezűleg szerettem volna készíteni, először arra gondoltam kötök egy pár Mrs. Beeton kesztyűt, azt a fodrosat, no nem azt a rondát, amit a filmben viselt, hanem a szebbet pl. amit hálókötőnél láttam, de aztán elvetettem, talán majd máskor, mert egyéb kötnivalóim voltak a hónap során.
 
Aztán kiötlöttem, mindig valami olyat jó ajándékozni, aminek magunk is nagyon örülnénk.
Illéskrisz fregoliszatyra, és az első táskarendező
Jól megnéztem Kriszti blogját, és igen romantikusnak, és kreatívnak is találtam. Azt sajnos nem tudtam kiokoskodni tud-e horgolni, vagy kötni, de azért egy horgolós újságot, figyelemmel a szép horgolt terítős fotókra küldtem, meg a kisebbik gyerek örömére egy foglalkoztatós kreatív újságot is. Nekem már úgyis nagyok a gyerekeim, Krisznél pedig biztosan dolgozni fognak belőle, tudom.
Itt látható a fregoliszatyor kiflire várva, mintegy kenyereskosár, meg a farmeros könyvjelző, és a táskarendező másik nézetből

Szóval én mit szeretnék? Mindig vágytam egy táskarendezőre, rengeteg blogot átnéztem, és kopíroztam az emlékeim közé őket, láttam nagyon jó táskarendezőt japán blogokon, spanyol, és angol blogokon, meg átnéztem számtalan egyéb nép képes felhozatalát és csurgattam a nyálam, nagyon, de nagyon kiéheztem már egyre.

Aztán arra gondoltam, mi lenne, ha a hétvégén kipróbálnám, talán én a  nem annyira gyakorlott is képes vagyok varrni valami effélét, és még ajándékot is tudok gyártani.
Az első munka a kicsi táskarendező volt, szép rózsaszín rózsa hímzéssel (a kalocsai minták közül), az általam elképzelt színekkel kihímezve, s egy zöld pöttyös, meg egy apró rózsaszín rokokórózsás anyag összekeverésével elkezdtem a szűnni nem akaró alkotást.
A teljes nagyszoba telis-tele lett szétvágott anyagdarabokkal, repkedtek a cérnamaradványok. Az orsót vagy háromszor spulniztam, különféle színekre váltva.
És a végén még két nadrágot is felhajtottam.

Mivel a zöld táskarendező kicsi lett, ezért gondoltam varrok hozzá egy szatyrot is, de, hogy jó erős legyen olyan fregoli fajtát (kifordítom, befordítom, mégis szatyor a szatyor).
A kísérlet olyan jól sikerült, hogy Anyósomnak is legyártottam gyorsan egy másik fajtát.
Illéskriszé pedig a rózsás felére ráhajtva a zöld csipkés felét egészen úgy néz ki, mint egy jó kis kenyereskosár.
Persze nem keveset hímeztem is, lett egy farmeros-rokokó-rózsás könyvjelző, és a zöld anyagból nekem is lett terítőm.Ez az sk. sajátmagamrészére gyártott táskarendező, már használatba is vettem.
Majd legyártottam egy világoskék nagyobb táskarendezőt magamnak is, hogy meglegyen az egyensúly, itt kék hímzést készítettem.
A kalocsai mintákat saját kútfőből, meg a regiment fürge ujjak újságjaimból egyszerű sötétkék fóliafilccel sk. rajzoltam fel az anyagokra, ami reményeim szerint az első mosásnál ki is jött .
Kriszti fotója

Aztán úgy gondoltam, teszek még az Illéskrisznek szánt forgóajándékhoz egy kis újságot, meg egy kis dekupázsoláshoz való szalvétát is azt hiszem ennyi volt a csomagban.
Ő ezt a fotót készítette az ajándékról:

2 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon tetszik Illéskrisz ajándéka:) Ügyes vagy nagyon:)

ingyom bingyom írta...

Köszi Kati!