2012. január 1.

A SÁRKÁNY ÉVE


 A 2012. év a sárkány éve, és én sárkány vagyok..... juhhé!!!
Nem érdekel, hogy ez jót vagy rosszat jelent, már csak a gondolat örömmel tölt el, el is mondom mindjárt a férjemnek !

 BUÉK minden kedves olvasómnak, sorstárs blogtársaknak !  Nagyon remélem mindnyájótoknak megvolt a maga meghúznivaló, s szerencsehozó "malacfarkincája"!

A blog esetében még nem vetnék számot, hiszen egy kissé ellaposodtam az év közepén, s ha bár mindig úgy vagyok vele, ha belekezdek akkor nem bírom abbahagyni az írást, mégsem jutottam el olyan szintre, mint ahogy elképzeltem. Köszönöm a 22 állandó olvasómnak a közreműködést, és a mintegy 2800 megtekintőnek a kíváncsiságot, ígérem a statisztikát ezután is nézegetni fogom, s nem maradnak el a bejegyzések sem, most éppen egy maratoni készül, remélem eljuttok az aljáig.... :)

Az idei szilveszterünk családiasan telt, bár nem jött el mindenki akit szerettünk volna, begubódzás van, meg otthonmaradás..., aki itt volt azzal békés emlékezés, családi videónézés (máskor úgysincs rá idő) volt a program. Valahogy betegség, munka és egyéb nyalánkságok miatt elmaradt ünnepeinket próbáltuk bepótolni. Elmaradt a nagy játék, nem volt kártyacsata, ezt hiányoltam, viszont nagyon finomakat ettünk, együtt voltunk és bearanyozta a napot egy alig múlt egy éves csöpp emberke, akit elaltathattam.

Remélem kedves blogtársaim, mindnyájan szerencsésen túlestetek a tavalyi gazdaságilag és politikailag mindenkit erősen érintő óév elbúcsúztatásán és bizakodással néztek a jövő felé.
Úgy gondolom megtettem én is ami tőlem tellett, bár a babonákkal és fogadalmak rejtéjeivel még mindig nem jöttem tisztába. Egyébként fogadni nem nagyon szoktam, nem vagyok az a fogadós fajta, úgyis mindennek eljön az ideje.
Szilveszter napján állítólag se mosni, se teregetni nem szabad, -hát én mostam, teregettem, és mosogattam rendületlenül,- s a szárnyaskészítést sem tiltottam le magamnak, igaz kompenzáltam egy kis sült malac oldalával, er-go nekem visszafele is kaparták a szerencsémet, meg előre is túrták, ez lehet azt jelenti ott maradok ahol voltam...
Fogadalom helyett, csak szeretnék, de azt nagyon és csak annyit, hogy jobb legyen, mint az előző évben. Mi? Az egész úgy zuzammen, az egészség, az élet, az érzés, szóval minden...
Újév napján csak majdnem rontottam el, bőszen takarítani akartam, de lehurrogtak, hogy első nap ha takarítunk akkor egész évben mindig csak takarítani fogunk. Ennek örömére senki nem porszívózott, a díszek is maradtak ott ahol voltak, csak én próbáltam az edények között rendet teremteni, volt egy rakás mosogatni, és mosnivaló megint... Úgy gondolom, egész évben úgyis mindig kell mosni is, meg mosogatni is, tehát nem védem meg magam semmitől ha már az első nap elkezdem...  Persze pohártörés is volt, remélem (ez volt két napon belül a harmadik) utoljára egy darabig, és nem azt jelenti, hogy most minden nap eltörik egy, mert azt nehéz pénztárcával bírni.
 :)

 A MENÜ: (remélem mindent fel tudok sorolni)
És azt is remélem jól linkeltem és a címekből eljuttok a receptig.

A legfontosabb: készítettem bólét, mint általában minden évben, SALÁTÁK : 

Salátából kifogyhatatlan mennyiség készült:
Hagymás, ecetes krumplisaláta, elkészítése már leírásra került itt.
Előtte való estén elkészítettem, s kint várt az erkélyen a hidegben, az ízek jól összeértek benne.Orosz céklasaláta (nem autentikus, nem volt csemegeuborkám csak 1 db),
HÚSOK:


Ez még a pácolás állapota

KÖRETEK:

.
  SÜTIK, PÉKSÜTI   Csigakenyér szilveszterre  (kedves blogtársaimtól merítve),
  Maxnál láttam először , ő hivatkozik a formázásnál Mariára, és Danielára,
  a receptet csak egy kicsit variáltam át, mert volt itthon öregtészta, vagy ahogy Limaráék kitalálták előtészta.

  EGYENLEG:
  A kaja túl sok lett, semmi nem fogyott el, még ma is, holnap is azt fogjuk enni, tekintve, hogy a lencsefőzelék még szilveszter éjjel előtt elkészült, s volt virsli és tojás itthon. Elfáradtunk, s a mai napot délig ágyban zenéléssel töltöttük, s az újévi koncert után volt a felkelés, ez minden évben így történik rituálés lencseebéddel egybekötve, mert a "legyen sok pénzünk" feeling az idén is sokat nyom a latba, hiába mondjuk, hogy a "pénz nem boldogít"... és hiába nem bízom a szerencsébe, azért esélyt adok neki, hátha ...

  Még egyszer mindenkinek BUÉK !