2012. március 1.

EGY ÉVES LETT A KISDEDEM

Na ez nem az én tortám, a férjem Drága Anyukája volt a napokban 80 éves, minden tiszteletem az övé, s a képen egy jól sikerült, de cukrászdai Sacher torta szerepel.
Ma van a blogom szülinapja, 1 éves lett, kilépett a csecsemőkorból, elkezdett totyogni, és néha már egy pár szót is megértenek belőlem mások.
 Szerintem nem kell már pelenkázni, viszont még mindig fogni kell a kezét.
Nem emlékszem mit vártam tőle amikor elindítottam, talán egy hosszú elválást az öt éven tartó nonstop jegyzetírástól, vagy egy jól knappoló és frappáns tanácsadás sorozatot a gyermekeimnek, főzésről, életvezetésről, vagy csak annyit olvastam és kommenteltem más blogját, hogy az már egy saját kinyilatkoztatási formát igényel. Nem tudom, soha nem fogok rájönni.
Tulajdonképpen így visszaolvasva, nem csak a főzésről szól, s elég sokan kíváncsiak rá. 60 bejegyzéssel a hátam mögött meg is lehetek elégedve azzal a 4411 oldalmegjelenítéssel, meg az egy-egy posztnál szereplő 1-2, helyenként 3-4 hozzászólással. Ahol több van ott én voltam a szószátyár... :)
Ennyi telik tőlem így munka mellett. Néha le lettem tiltva, hiszen az éjszakai bagoly életmód nem nekem való már. Nagyon kíváncsi voltam hova tudok eljutni egy ilyen fogalmazványhalmazzal amit eddig kreálok.
Tulajdonképpen nem keseredtem bele, és nem is akarom abbahagyni, azon még gondolkodom, hogy valamely irányba eltolódjék-e a bejegyzéseim tartalma. Mondjuk legyek-é oltáriul, de nagyon vicces, vagy idegesítően tudálékos, vagy adjak-e többet magamból, esetleg kevesebbet. Nem tudom, majd még eldöntöm. Annyi azonban kiderült számomra, hogy nem tudom olyan intenzitással gyártani a bejegyzéseket, mint az igazi nagy bloggerek, nem érek rá ugyanis. És itt most károgok egyet, kár....
Nagyon sokat tanultam bloggertársaimtól, külön megemlíteném makacska blogját, akitől jó tanácsokat kaptam a főzéshez, mindig kedves kommenteket hagy nálam, és mindig válaszol, I like konyha blogját, aki keveset blogol, de akkor tartalmas és érdekes (tőle tudom a statisztikanézegetés = kábítószer), és voltak akik komolyan segítettek az elején, mint például Gesztenye, vagy Móni (Maimoni), vagy Aranyalma (aki azóta egy kicsit eltűnt), sokat gyártottam le Limara és Illéskrisz kreálmányaiból (ebből látszik, hogy tésztás vagyok), de aztán rá kellett jönnöm, hogy ez egy magányos műfaj, mert vagyok én, a számítógép és a nagy nagy kibertér (wikipédia szerint: nem más mint a hálózatba kötött számítógépek által létrehozott virtuális valóság ... ) nem mintha nem tudnátok...
Ami elvonatkoztat egy kicsit a valóságtól, kiugrást jelent a hétköznapokból.
Volt akit végigolvastam, és sajnálom, hogy most alig blogol, például: a Naomihengerként aposztrofált Gabóca Zseer.freeblogját,  most nagyon szeretem olvasni, mert mindig felvidít Lustanyu-t, aki miatt esz néha a sárga irigység, mert mindig beletenyerel valami olyan témába amihez uccuneki rögtön vagy 150-en szólnak hozzá, de beastie-bistro blogját is szeretem, egy férfi akitől a nők is tanulhatnak valamit...
Azt hiszem többet már nem sorolok, mindenkit tudok ajánlani, aki az általam oldalsávba tett blogok között szerepel.
Meg is veregethetem a hátamat, ha odaérek, mert ma láttam, hogy benézett hozzám  Limara is, nagyon kíváncsi vagyok honnét jutott hozzám, és mit nézett, talán odáig is eljutok majd, hogy írnak hozzám kommenteket.
Nagyon igyekeztem, hogy ne lépjek bele mások lelki világába, -eddig még senki nem szólt, hogy megtörtént volna, - ezért ha valakitől főztem és feltettem mindig belinkeltem a forrást (remélem legalábbis).

A legnagyobb blogos dolog ami történt, szerintem az, hogy elpöttyintettem valakinél aki blogot akart zárni, hogy ne tegye, mert volt egyszer egy Márta néni aki nagyon kreatív, és gyönyörű műalkotásokat gyárt a textilek terén, és nemkevésbé tehetségesen fotóz, aztán egyik pillanatról a másikra úgy eltűnt a blogja, füstje sem maradt. Valami rosszra gondoltam, de aztán más topikokon, mert azért kerestem láttam Márta  néni hozzászólásait, amiből kiderült, rossz helyre kattintott és kitörölte saját maga. Erre a bejegyzésemre valaki válaszolt, sőt nem is egy valaki, és közölte, hogy Márta néni 2012. januártól új blogot nyitott Martaneniazeris cimmel....


A legutolsó időben pedig sötömi ügyből ki, vagy befolyólag megismerkedtem Emesével, aki blogot nyitott, majd csukott, majd újat nyitott, majd megint egy újabbat az én hatásomra állítólag, de szerintem csak annyit rágtam a fülét, kíváncsi is vagyok mi lesz belőle, ez lesz a kikapcsolódós blog, ami lehet, hogy azért lesz jó (vagy rossz), mert nagy marhaság (vagy marhaszág...) mindenesetre egy jó játék a szavakkal.

De maradjuk a szülinapnál, az eddigiekről leltár:
A blogírás kezdete 2011. március 1.
Statisztika szerint:
Közzétett megjegyzések110 »
Oldalmegjelenítések száma ma12 »
bejegyzés60 »
Rendszeres olvasók25


Összes oldalmegjelenítés

Sparkline 4411 --> március 1-ig !!!!!

Legtöbb oldalmegjelenítés 2012. januárban 903


Legnépszerűbb oldalmegjelenítések eddig minden időben:
2011.05.15., 2 megjegyzés
243 Oldalmegjelenítés
2011.04.25.
118 Oldalmegjelenítés
2011.07.04.
114 Oldalmegjelenítés
2011.11.10., 4 megjegyzés
105 Oldalmegjelenítés
2012.01.04.
102 Oldalmegjelenítés


Kedves olvasó, és kibertesó, ha eddig eljutottál akkor megérdemled a kitüntető címet, és megkérlek rá LÉGY SZÍVES VEGYÉL RÉSZT A JÁTÉKOMBAN.
A meglepetést majd a hétvégén közzéteszem.

Akkor  talán hirdetnék egy JÁTÉKOT.   Valamikor a hetvenes évek végén, és a nyolcvanas évek elején volt egy pár nagyon jó televíziós kvízműsor amit talán Egri János vezetett, talán más. Volt egy olyan ahol fotókat mutattak és ki kellett találni, hogy mi látható a képen, persze ott adtak hozzá három variációt, én ennél szőrös szívűbb leszek, nem árulom el előre a tutit.Először is itt van két fotó az egyik egy gyógyleves, a másik egy süti.
Tippeljetek, milyen leves és milyen süti, aki receptet ír az már túl is teljesített. Ha lejár az idő (játékidő) én magam is közzéteszem Édesanyám receptjeit.És itt alul pedig szerepeltetek négy darab  mondhatni egy kicsit talán jól sikerült nagyításból történt fotókivágást, mert egyik nagyon szépen látszik, másik elég jól fénylik, a harmadik kifehéredett, a negyedik meg csak úgy magától szép. :) :) :) Majd egyszer lesz talán egy szupi fotómasinám is hozzá, addig kölcsönkenyéren élek... De kívánni lehet nem? Az álmok úgyis beteljesülnek és a vonzás törvényét meg nagyon nagyon gyakorolom hozzá....
Csak annyit tippeljetek, hogy mit láttok, mik vannak a fotókon?

Nem pacateszt, ne ijedjetek meg azt a pszichopata pszichológusok szokták csináltatni. Annyit elárulok, hogy egy virág, két zöldség és egy természeti jelenség van a fotókon.

Ha részt szeretnétek venni, akkor akinek blogja van az tegye ki a blogjára a játék hirdetését, és tegyen nekem ide egy kommentet.
 (Na tessék aláhúzza a helyesírásjavító a "blogjára" ragozott formát és mit gondoltok mely szavakat ajánlja helyette? Hát ezeket la: blogára, blogújára, balogjára, blogijára, és a legszebb a blográja, szerintetek ki volt az a pihent agyú, aki a variációkat feltöltötte, mert ezek közül az én mezei paraszt agyamnak egy sem értelmes. Na mindegy megint morogtam...)

Nem vagyok szőrösszívű, aki nem találja el az is bekerül a kalapba, csak a kommentelés és a játékfelhívás linkjének bemásolása a feltétel.

 A játékot a mai napon meghirdetem és a nagy március 15-i hétvégén vagyis március 18-án vasárnap éjfélig küldhetitek a kommentet, és belinkelitek, hogy melyik oldalsávba hirdettétek meg a játékot, másnap kihirdetem a felajánlott nyereményt pedig most vasárnap (március 4-én) felteszem ide:

nyeremény helye
Ezt lőttem valakinek, remélem még kommenteltek, és néhány oldalsávban is megjelenek!
Kép kihelyezés ideje: 2012. 03.04. éjfél előttXi mindenkinek jó kommentelést!