2012. szeptember 5.

AJÁNDÉKLÁNC, ajándéklánca Bebitől


Hát nem gyönyörű?
 Este 18 óra mobilozás villamosról ...
Szia, most indulok, megint túlóráztam, mit hozzak?
Semmit voltunk ma az ÓSŐN :) -ben és vettem felvágottat, kenyér még van tegnapról.
Mást nem?
Ja? De igen volt akciós öblítő vettem azt is kettőt olcsóbban.
A pirosból?
Igen!
Hogy Te milyen ügyes vagy! De tényleg semmit ne hozzak?
Ne!
Itt az Eszter, gyere minél hamarabb. (A hölgy a fiam barátnője, úgy hat éve kb.)
 Ilyenkor az emberfialánya összekapja magát és kigondolja hazáig mit főzzön másnap ebédre. Ha már úgyis mindig nyavalyognak, hogy elhanyagolja a család táppal való ellátását, meg mindig csak köt, és blogol, aztán a kész kaja meg várat magára....

Tehát venni valami semmit, hogy legyen mit főzni belőle.... hmm, mondjuk kellene fagyasztott fejtett bab, van hozzá otthon sonka, meg hagyma, veszek még tejfölt és lesz egy jó kis fejtettbabfőzelék, hagymásan. Aztán nem az ósőnben, de a maccccsban sajnos nincs fagyasztott bab, de még szárazbabot sem találtam. Így hát megelégedtem egy dobozos Kingsleyvel jó lesz valami salátába. Megvettem még két tejfölt, meg egy Nőklapját, ha már a Cserhalmi mosolyog a címlapról a lányával. Idén szilveszterkor pedig de megfogadtam, hogy egy darab főzős, varrós, kötős, és bármilyen újságot sem veszek, mert annyi selejtezni való van, győzzem csak átnézni.
Szóval a Nőklapja hazáig át is lapozva a Héven.
Majd úgy uszkve 19.50-kor meg is érkeztem. Holnap megint fél hétkor kelek, a hátamhoz deszkát kell kötözni az éjjel, hogy kiegyenesedjen... És mitisfőzzek ma? Majd főzök lecsót....

Megérkezvén:
Nyuszika neked valami meglepi jött.
????? .....
De csak akkor nézheted meg, ha adsz puszit Eszternek.
Cupp...

És várt egy boríték, messze földről küldte Bebi sok szeretettel.
A képeslapra csak annyit írt: "Örömökben, nevetésben, finom ízekben és alkotásban gyönyörű őszt kívánok!  Szeretettel üdvözöl Bebi :)

Csak annyit tudok mondani: Bebi! Nagyon gyors voltál! Túl gyors! Hálásan köszönöm!

Nagyon meg vagyok hatódva. Gondoltam, hogy gyöngyöslánytól valami gyöngyöset is fogok kapni, de hogy ajándéklánc ürügyén ajándéklánc fog érkezni, és nem is akármilyen arra nem számítottam. Nagyon szép munka, tetszenek a színek is. De Bebi küldött még sütikiszúró csillagokat, görög fűszerkeveréket, meg még egy capuccinót is. Azt hiszem reggel megiszom az egészségedre Bebi! A görög fűszerkeveréken olyan sokat nem kell gondolkodni, rengetegszer gyártok görög salátát, és még a hátoldalán is van egy jó kis kebab recept.

Köszönöm a szép ajándékot, nagyon jókor érkezett, felvidította az estémet. A lánc gyönyörű, ha lesz egy kis időm én is kipróbálom a gyöngyfűzést az tuti !!!!

Most már én is leleveleztem Illéskrisszel ezt a láncjátékot, a hétvégén készülök valami sk. ajándékkal hátha a jövő hétre postára tudom adni, de én le vagyok maradva

LECSÓ, sütőtökkel, tiroler Schinkenspeck-kel a HANDL Tyrol-tól...

Nem ratatouille, abban a padlizsán, vagy a cukkini van túlsúlyban, és használnak hozzá, fokhagymát, francia fűszereket, nincs benne sonka, és pirospaprika.
Ez bizony magyaros lecsó, csak egy kis sütőtökkel dúsítva, ami igazán átveszi a lecsó ízét, semmi tökíze nincs a cuccnak.
Egy kicsit túlteng nálunk mostanában a tök, most is sikerült leszednem egy kívül még zöld, de belül már sárga (nem egészen narancssárga) sonkatököt (sütőtökféle) , és mivel levest már főztem belőle a héten, most a lecsóba aprítottam.

Hozzávalók:

1 kg lecsópaprika,
4-5 közepes paradicsom,
egy kis marék sonkakocka,
1 nagy fej (vagy 3-4 kicsi) vöröshagyma,
kevés világos sütőtök kockára vágva, (vagy egy kisebb zsenge cukkini karikázva),
só,
pirospaprika,
olaj

Felfőztem egy kanna vizet, és a felül keresztmintával bevágott paradicsomokra öntöttem. Egy perc múlva a héjuk simán lehúzható.

Az olajon megpirítjuk a bőrkés sonkakockát. Én a nyaralásból megmaradt tiroli schinkenspeckből kockáztam bele.
Majd rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk, és mehet bele a paprika meg a tök, megforgatjuk két evőkanál vizet öntünk alá, majd pároljuk egy kicsit. Ráöntjük az apró kockára vágott paradicsomokat, sózzuk, ellátjuk 1-2 teáskanál édesnemes pirospaprikával és készre rottyantjuk.

Lehet tálalni rizzsel, tarhonyával. Aki szereti üthet rá pár tojást, de meg lehet enni főtt tojással is, vagy csak úgy kenyérrel.

Ez most a csípősségmentes változat.