2014. szeptember 4.

Doveri rakott spenót

Avagy parajos spagetti helyett rakott spenótos tészta egyéb tésztával, tojással, sajttal... :)

Nagyon egyszerű, kiadós és nem utolsó sorban nagyon finom





Hozzávalók:
Egy jó nagy jénai edény
1 zacskó (50 dkg) spagetti, vagy csavart tészta,
1 zacskó (azt hiszem 40 dkg) fagyasztott spenót,
4 dl tej,
2 ek olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 ek szárított zöldségkeverék,
1 tk só,
2 ek étkezési keményítő,
6-8 db tojás,
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Megfőzzük a tésztát, a parajos spagettihez spagetti illik, nekem jó volt az egyszerű csavaros tészta, amit kivajazott jénaiba ültetünk.

A spenótot kieresszük, az olajjal, szárított zöldséggel, fokhagymával meg 2 dl tejjel pároljuk, majd a másik 2 dl tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és ezzel besűrítjük a spenótunkat.
Majd a kifőtt tésztára öntjük.
A tetejére merőkanállal (kicsi merőkanál) egyenként mélyedéseket nyomunk, majd beleütjük a nyers tojásokat.
A tetejére reszelt sajtot, esetleg szeletelt maci sajtot rakunk.
Forró sütőben addig sütjük, míg a sajt elkezd pirulni, közben a tojások is megfőnek.

Jó étvágyat.