2014. december 7.

Töltött cukkini


Kerek, kicsi szív alakú cukkiniből készítette a kicsi leányom !

Hozzávalók:
4 db kerek cukkini,
1/2 kg darálthús (pulyka),
1 kaliforniai paprika kockázva (vagy 2 db kápia paprika kockázva) /apró kockára miszlikelve/
1 fej vöröshagyma,
1-2 zúzott fokhagyma,
2-3  evőkanál reszelt gyömbér,
2-3 ek. tejföl,
1 kis konzerv sűrített paradicsom,
só ízlés szerint,
bors ízlés szerint,
1 teáskanálnyi majoranna,
olaj a darálthús sütéséhez,

A cukkiniket félbevágjuk és kikanalazzuk a magját, s ha még kell a belsejét is, kb. 1-1,5 cm maradjon a héjvastagság.
A magon kívüli cukkini most nem került felhasználásra, de tulajdonképpen belekockázható a húsba.

A darálthúst előkészítjük, olajon kockára vágott vöröshagymát pirítunk, rátesszük a húst, kifehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, apró kockára vágott paprikát, ízesítjük, a fűszerekkel, reszelt gyömbérrel, paradicsompürével, majd elsütjük a levét, ha túl száraz lett tegyünk hozzá pár kanál tejfölt, s töltsük meg a 8 fél cukkinit vele. Már csak reszelt sajttal kell megszórni és a sütőben rápirítani a sajtot. 
Teflonos sütőpapíros tepsiben sütöttük, 20-25 perc sütés elég neki.
A gyömbértől pikáns, s kicsit csípős ízű, nagyszerű étel !

Zacskós salátakeverékkel tálaltuk egyszerűen tejföllel leöntve, amire tekertünk egy kis borsos fűszerkeveréket.

Jó étvágyat!

20 dkg reszelt sajt a tetejére


Köszönöm Limara !


A Mikulás napján megtett túrám eredménye:
Végre megvan a két remekmű, lett dedikálás is.
Az örömsütés már megvolt előtte a Magyar Konyhában megjelent cikk alapján.
Köszönöm Limara !

A süti pedig a tepertős szilvalekváros csiga tésztája, diós, fahéjas cukros meggyes csigaként, és gesztenyés, meggyes kifliként végezve a dolgát.

A recept titkos, és jogvédett !

Azért vannak fázisfotóim még a sütés előtti állapotról.