2015. január 2.

TÜKÖRTOJÁS SÜTŐBEN, OROSZUL, ANGOLUL, YOUTUBE VIDEÓVAL, karácsonyi dobozok, és varázsos téli tájéképek:


Hozzávalók:
Tojás tetszés szerint, serpenyőben 2-4 db, sütőben akár 10 is elfér, én 10 db-ot használtam, szóval:
10 tojás szétválasztva
külön a fehérje, jól felverve (esetleg sózva, borsozva, ízlés szerint lehet belekeverni bármit, szalonnakockát, akár reszelt sajtot, óvatosan beforgatva),
külön tálkába üssük a tojások sárgáját ügyesen nem szétfolyatva, majd kanállal irányítjuk a tojásfehérje fészekbe.

Elkészítés:

A tojások fehérjét jól felverjük, s kanállal annyi halmot készítünk a tepsibe, vagy sütőbe betehető teflon serpenyőbe, ahány tojás sárgánk van, majd a közepébe csúsztatjuk kanál segítségével a tojás sárgáját és megsütjük sütőben, tepsihez célszerű sütőpapírt is használni, s ha virslivel együtt sütjük, akkor azt elő lehet sütni 3-4 percig, s úgy meleg lesz a tepsi amibe halmozzuk a tojások fehérjét.

Előbb meg kell forrósítani a zsíros tepsit és a virsliket, majd utána közéjük kanalazni a felvert tojásfehérjét és beléjük ültetni az elkülönített tojás sárgákat. A sütés 3 perc elősütés a virsliknek, majd öt perc a tojásokkal simán 220 fokon, és még kb. 3 perc 180 fokon légkeveréssel.

Az alja jobban megsül, ha forró tepsibe kanalazzuk.
Most speciel lencsefőzelék mellé fogyasztottuk a sült virslivel.
A tojás elkészítését egy youtube videón láttam, melyet azóta töröltek, és így kénytelen voltam én is kivenni innét a linket.Itt pedig az ajándékok amiket karácsonyra készítettem, fához való pákával, akrilvestékkel, lakkal, s belül a dobozok fenyőpáccal lettek bekenve (beeresztve). Maori teknős mintás doboz ajándékba Horváth Anikó Barátosnémnak, ezek már a javított képek !


További karácsonyi ajándékok a családnak !
No és egy kis karácsonyi Balaton


és szeles égbolt Anyukáméknál a XVI. kerületben szintén Karácsonykor :
Remélem mindenkinek gyönyörűséges és szívének kedves karácsonya volt, mert együtt tölthette ezt az időt a szeretteivel. Lehetőség szerint minél több kedves családtaggal, rokonnal, baráttal !